مطالب گوناگون

از اینکه زنی با تو دیوانه وار بحث می کند خوشحال باش، دنیای زن ها کاملا متفاوت است، زن اگر سکوت کرد، بدان سکوتش نشانه پایان توست

مطالب گوناگون

از اینکه زنی با تو دیوانه وار بحث می کند خوشحال باش، دنیای زن ها کاملا متفاوت است، زن اگر سکوت کرد، بدان سکوتش نشانه پایان توست

وقتی مردان حرمت مرد بودنشان را بدانند و زنان شوکت زن بودنشان را مردان همیشه مرد میمانند و زنان همیشه زن و آنگاه هر روز ، نه روز "زن" و نه روز "مرد" بلکه روز "انسان" است.


آخرین نظرات

ارزش غذایی لبنیات را جدی بگیرید

سه شنبه, ۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۳۱ ب.ظ


*
ماست
ماست به عنوان یکی از فرآورده های شیری تقریباًدارای همان ارزش غذائی شیر
به لحاظ مواد مغذی موجود در آن است.
مواد مغذی در ۱۰۰ گرم ماست معمولی
عنوان مقدار
پروتئین ۴/ ۳ گرم
چربی ۳ گرم
مواد قندی ۹/ ۲ گرم
کلسیم ۱۲۰ میل یگرم
پتاسیم ۱۳۲ میل یگرم
فسفر ۱۱۰ میل یگرم
ویتامین B2 ,D, A
به میزان درجه شیر
افزودن مایه ماست به شیر با خواص باکتریهای آن ارزش ویژه ای به ماست میدهد. تعداد باکتریهای مفید موجود در سیستم گوارش با بالارفتن سن،
مصرف دارو و یاحالتهای عصبی کاهش مییابد و در بدن عوارض بسیاری ایجاد میکند. بنابراین مصرف ماست تازه به گونه ای که باکتریهای
آن زنده و فعال باشند، میکروفلور روده را بهبود میبخشد و وضعیت بدن را متعادل میسازد. برخی بررسی ها نشان میدهد.

 
باکتریهای لاکتیک به ویژه باکتریهای ماست در موارد زیر مؤثر است:

*
کاهش کلسترول خون

*
تقویت سیستم ایمنی بدن

*
کاهش خطر ابتلا به سرطان روده و معده

*
ماست پروبیوتیکی

در این نوع ماست ابتدا شیر با همان کیفیت مطلوب برای ماست معمولی بررسی میشود و کیفیت شیرمصرفی به لحاظ عدم وجود مواد بازدارنده رشد میکروبی و آنتی بیوتیکها مورد آزمایش قرار میگیرد. تفاوت تولید ماست پروبیوتیک با ماست معمولی در نوع باکتریهایی است که در آن استفاده میشود.این ماست علاوه بر داشتن باکتریهای ویژه ماست، حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بی فیدوباکترهاست و به همین سبب ارزش غذایی و خواص ویژه ای دارد.

*
ارزش غذایی ماست پروبیوتیکی:

*
حفظ تعادل میکروفلور روده
*
افزایش متابولیسم ویتامین ها و پروتئین ها
*
مولد ویتامین K و اسید فولیک
*
افزایش جذب کلسیم، روی، آهن، منیزیم و فسفر در بدن

*
آثار درمانی ماست پروبیوتیکی:

*
ضد سرطان به ویژه سرطان روده
*
کاهش کلسترول خون
*
بالابردن سیستم ایمنی بدن
*
پیشگیری و درمان آسیب های کبدی و اختلالات گوارشی
*
فعالیت ضد میکروبی در مقابل باکتری های بیماری زا

*
کشک

کشک یکی از فرآورده های شیری است که از جوشانیدن و تغلیظ ماست بدون چربی و یا دوغ کره گرفته شده به دست می آید. عمده کشک مصرفی در ایران به طریق سنتی و به صورت خشک و اشکال مختلف در اغلب روستاها تولید میشد. امروزه کشک صنعتی و پاستوریزه در بیشتر کارخانه ها تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.با توجه به ارزش غذایی کشک و تولید کشک پاستوریزه در اکثر کارخانه های کشور به روش کاملاً
بهداشتی، استفاده از آن به مصرف کنندگان این فرآورده توصیه میشود.


*
ارزش غذایی کشک
کشک به لحاظ میزان پروتئین و کلسیم موجود در آن بسیار غنی است. ویتامین های حساس به حرارت موجود در شیر از جمله ویتامین های
B12, B6, B1
و C در مراحل تولید کشک به روش صنعتی و سنتی بسیار کاهش مییابد.

*
مشخصات کشک پاستوریزه مایع :
چربی ۳ تا ۴ درصد
اسیدیته ۳/ ۱- ۲ درصدبرحسب اسید لاکتیک
PH
حداکثر ۹/ ۳ درصد
نمک حداکثر ۱ درصد

*
پنیر
پنیر یکی از فرآورده های متنوع و پرطرفدار شیر و دربیشتر کشورها از زمان قدیم شناخته شده است.پنیر را میتوان از شیر انواع دامهای شیرده با درصدمختلف چربی تهیه کرد. پنیر در اثر انعقاد شیر و به وسیله مایه پنیر و یا هر ماده منعقدکننده مناسب دیگر و پس از آبگیری به دست می آید. تاکنون صدها نوع پنیر در جهان تولید و شناسایی شده که با توجه به تنوع آن اساس تولید تا حدودی مشابه هم است.

*
ارزش غذایی پنیر
پنیر منبع غنی پروتئین، کلسیم و فسفر میباشد.با مصرف روزانه ۱۰۰ گرم پنیر پاستوریزه تقریباً۵۰ درصد پروتئین مورد نیاز بدن تأمین میشود.
پنیر پاستوریزه منبع کلسیم، فسفر و ویتامینها و ۴۵ گرم پنیر معادل یک لیوان شیر است.

*
کفیر
کلمه کفیر برگرفته از واژه ترکی Kef به معنی«خوشی و لذت»  است. کفیر نوعی فرآورده نوشیدنی تخمیری و پروبیوتیکی شیر است که
علاوه بر باکتریهای موجود در ماست گونه هایی ازباکتر یهای پروبیوتیکی و مخمرها نیز در آن وجوددارد. کفیر از قدیمی ترین فرآورده های تخمیری
شیر محسوب میشود که پیدایی آن را به سرزمین قفقاز نسبت میدهند. مردمان قفقاز به داشتن عمرطولانی شهرت دارند و یکی از علل آن را مصرف فراوان شیر و فرآورده های شیری از جمله ماست و کفیر میدانند.

*
ویژگیهای تغذیه ای کفیر:
 
منبعی غنی ویتامینهای گروه
به ویژه B2 B1  ، کلسیم و پتاسیم است.
مخمرهای موجوددرکفیر قادر به ساخت اسید فولیک و کمبود آن در بانوان به ویژه درزنان باردار بسیار شایع است.
 
پروتئینهای کفیر حاوی اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است.

*
خواص درمانی کفیر:
 
کمک به بهبود بیماری های گوارشی و تنظیم فشار خون

 
به دلیل داشتن ویتامین های گروه
B  مؤثر در زیبایی پوست

 
مؤثر در افزایش حرکات روده و رفع یبوست
 
تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۰۵
aziz ghezel

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی