ارزش غذایی ماهی ها
ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست. آهن موجود در ماهی به گونهای است که جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف میرسد.مصرف ماهی در رشد و ترمیم سیستم عصبی و همچنین پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی بسیار مفید است و به مادران باردار نیز مصرف ماهی بسیار توصیه می شود زیرا در رشد جنین نقش موثری دارد. ماهیها دارای پروتئینهای مرغوب ( آ - ب - دی - کا و ای ) با قابلیت هضم آسان هستند. املاح معدنی شامل فسفر، کلسیم، روی ، آهن، سلنیوم و منیزیم و فلوئور ید و سایر ریزمغذی های موجود در آن نقش مهمی در سلامت انسان دارد.ماهی منبع خوبی از روی مورد نیاز بدن می باشد روی در رشد جسمانی تأثیر فراوان می گذارد کمبود روی در دوران بلوغ کوتاهی قد و تأخیر بلوغ جنسی را به همراه دارد.ماهی منبع خوبی از منیزیم است که موجب حفظ فعالیت نرمال ماهیچه و عصب، ضربان منظم قلب و استحکام استخوانها می شود. همچنین منیزیم در متابولیسم انرژی بدن ، کاهش فشار خون، جلوگیری از حملات قلبی و ثابت نگه داشتن قند خون نقش مهمی دارد. ماهی منبع خوبی از آهن است که در خون سازی، مقاومت بدن در مقابل میکروبها و جلوگیری از خستگی مفرط و ضعف عمومی موثر می باشد.ماهی منبع خوبی برای ید مورد نیاز بدن می باشد. ید در رشد بدن بسیار موثر می باشد و به همین دلیل مقدار مصرف کافی ماهی به کودکان در حال رشد توصیه می شود. ید در ساخته شدن سیستم های عصبی نیز نقش مهمی را ایفا می نماید. بنابراین کمبود مصرف ید در زنان باردار موجب اختلال رشد جسمی و ذهنی جنین می شود.ماهی حاوی مقادیر قابل توجهی از فسفر می باشد فسفر نقش مهمی در سلامت و استحکام دندان ها و استخوانهای بدن دارد. مصرف ماهی در سلامت بدن، پیشگیری از بیماری ها و کنترل بیماری ها موثر می باشد.ماهی منبع خوبی از فلوئور می باشد و فلوئور در سلامت دندانها و پیشگیری از پوسیدگی دندان موثراست. مصرف ماهی سالم برای افراد بالغ و عادی هفته ای ۲ یا ۳ بار ضروری است .ماهیها به دو دسته چرب و معمولی تقسیم میشوند. در ماهیهای چرب، چربی (امگا3) در تمام قسمتهای گوشت و اندام ماهی پخش شده است، اما در سایر ماهیها، این چربی اغلب در کبد (جگر) تجمع یافته است . ماهی های چرب مصرف ماهی های چرب (میزان چربی از 10 درصد تا 20 درصد)مانند ماهی سالمون، ساردین ، قباد، مار ماهی و غیره در پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی و عروقی موثر است. مصرف ماهی های چرب در جلوگیری از تسلب شرایین موثر است و خطر سکته قلبی را کاهش می دهد. ماهی های چرب حاوی مواد مغذی فراوانی می باشند که در کارایی سلولهای مغزی نقش بسیار مهمی دارند و از آلزایمر (بیماری فراموشی) جلوگیری می کنند. مصرف ماهی خطر سکته مغزی را تا 40 درصد کاهش می دهد. متخصصان تغذیه مصرف ماهی های چرب در درمان افسردگی توصیه می نمایند. ماهی های پرچربی دارای مقادیر زیادی از ویتامین آ و د می باشند که در سلامت چشم و سیستم دفاعی بدن نقش موثری دارند. ماهی های کم چربی ماهی های بسیار کم چربی (میزان چربی از 0 درصد تا 2 درصد) مانند ماهی زبان، هشت پا، ماهی سفید، صدف ماهی های کم چربی ( میزان چربی از 2درصد تا 10 درصد) مانند میگو، ساردین، تن ماهی های کم چرب کالری بسیار کمی را دارا می باشند و در رژیم غذایی برای لاغری و کم کردن وزن بسیار سودمند می باشند.هر چه ماهی چرب تر باشد، امگا 3 و اسیدهای چرب غیراشباع بیشتری دارند و همان طور که میدانیم این دو، فرد را در مقابل بیماریهای قلبی و عروقی محافظت میکنند. اگر بخواهیم گوشت و ماهی را مقایسه کنیم، مشاهده میکنیم که ماهی قزلآلا حاوی 24% امگا 3 است در حالی که در گوشت گوساله این عدد به 2% کاهش مییابد.امگا ۳ از قدرت شنوایی محافظت می کند، با افسردگی مقابله می کند، تقویت کننده مغز است، باعث بهبود رفتار در کودکان بیش فعال می شود، با چاقی مقابله می کند و تاثیر ضدالتهابی آن التهاب را از بین می برد، با بیماری های خودایمن و التهابی مقابله می کند و ریتم ضربان قلب را منظم می کند. خوب است بدانید میزان امگا۳ موجود در ماهی کپور، قباد، ساردین، ماهی تن و سفید بیش از یک گرم در ۱۰ گرم ماهی می باشد.نتایج بررسی جدید محققان نشان می دهد، رژیم غذایی غنی از ماهی، احتمال خطر بروز حمله قلبی و سکته را ۹۰ درصد کاهش می دهد.
لطفا از سایت ما (سایت تبادل لینک خودکار و رایگان برای همه وبلاگ ها و وبسایت ها ) دیدن فرمایید
تبادل لینک = افزایش بازدید و افزایش پیج رنک گوگل وبلاگ و وبسایت شما
پیج رنک سایت ما 2 می باشد
--------------------------------------------------------------------------------------------------------