کبد چرب و عواقب آن:
بیماری کبد چرب سوءتفاهم زیادی در مردم ایجاد میکند؛ اینکه غذای چرب با ورود به بدن روی کبد رسوب میکند و با گرفتن رژیم و کاهش وزن چربی کبد هم از بین میرود، در حالی که چنین نیست.
کبد عضو مهم بدن است و عملکردهای مختلفی دارد؛ تبدیل مواد به یکدیگر، جذب و دفع مواد غذایی، تصفیه مواد غذایی، مواد سازنده مورد نیاز برای انعقاد خون، محل اثر هورمونهای مهمی مانند انسولین و... از عملکردهای کبد است.
در ایران و همه کشورهای دنیا رژیم غذایی پرکالری و کمتحرکی مشکلاتی زیادی برای کل بدن بهخصوص کبد ایجاد کرده اما همین کبد چربی که به نظر میرسد زیاد پرخطر نباشد، میتواند باعث سفتی و فیبروز شدن بافت کبد شود و در نهایت به بیماری مهلکی به نام سیروز برسد.
کبد چرب هیچ علامتی ندارد و اتفاقی و در آزمایشهای غربالگری میتوان به آن پی برد. میزان آسیب کبدی با سونوگرافی، فیبرو اسکن و آزمایشات کبدی مشخص میشود.
افزایش وزن، کاهش وزنهای ناگهانی و استفاده از داروهای سنتی غیراستاندارد برای چاقی یا لاغری میتواند منجر به کبد چرب ناگهانی با عوارض زیانباری شود.
مطالعات مختلف ارقام مختلفی را از کبد چرب ارائه میدهند. در بعضی از جوامع 40 درصد و حتی تا 90 درصد نیز گزارش شده است. وقتی کلمه چرب به دنبال کبد قرار میگیرد، در بدو امر اینطور به نظر میرسد که چربی مقصر اصلی است ولی مبتلایان الزاما فقط مصرفکنندگان چربی نیستند و خوردن انواع نوشابه، شکلات و مصرف زیاد هیدرات کربن هم میتواند کبد را چرب کند.