نکات مهم شیشه شیر تغذیه نوزادان
* قبل از دست زدن به وسایل تغذیه کودک، دستان خود را بشویید. تمام وسایل را در آب داغ محتوی صابون بشویید و سپس استریل کنید. قبل از دست زدن به وسایلی که استریل کرده اید، دستان خود را بشویید. وسایل استریل شده را تا زمانی که به آنها نیاز دارید، در یخچال نگهداری کنید.
* قبل از اولین استفاده از یک شیشه شیر جدید، باید شیشه، سر شیشه و حلقه سر شیشه را بمدت ۵ دقیقه در آب در حال جوش قرار داده و استرلیزه کرد. سپس شیشه را روی پارچه تمیزی بگذارید تا خشک شود. پس از آن شستشو با آب گرم و مایع ظرفشویی یا در ماشین ظرفشویی کفایت می کند.
* سعی کنید زمانی که کودکتان آرام است به او شیر دهید. اگر ناراحت و گریان است، تلاش نمایید قبل از آنکه شیشه را به او بدهید، آرامش کنید.
* محل آرام و ساکتی را برای شیردادن به کودک در نظر بگیرید. عواملی همچون سر و صدا و رفت و آمد مانع تغذیه کافی او می شود.
* شیر را پشت دست خود بریزید تا مطئمن شوید زیاد گرم نیست.
* شیشه شیر را به آرامی به چانه کودک نزدیک کنید، در این هنگام او سرش را به طرف شما برمی گرداند. وقتی پستانک لبهایش را لمس کرد، او دهانش را باز می کند و شیشه را می گیرد.
* شیشه را کج نگه دارید تا شیر در تمام پستانک جمع شود و هوا وارد دهان کودک نگردد.
* اگر کودک از مک زدن امتناع کرد، بلندش کنید تا آروغ بزند.
* وقتی به اندازه کافی شیر خورد، او را روی شانه خود و یا برعکس روی پای خود بگذارید و آرام پشتش را بمالید. اگر پس از چند دقیقه آروغ نزد، احتمالاً نمی خواهد آروغ بزند.
روش گرم کردن شیر درون شیشه شیر :
* می توانید شیشه شیر را در آب گرم (نه جوش) قرار دهید یا زیر شیر آب گرم بگیرید. البته باید گفت که از نظر سلامتی گرم کردن شیر هیچ مزیت خاصی ندارد(هر چند کودک ممکن است شیر گرم را ترجیح دهد).
* در واقع اگر بتوانید کودکتان را به خوردن شیر با دمای معمولی یا حتی کمی سرد عادت دهید کارتان خیلی راحت می شود.
* هیچگاه از مایکروویو برای گرم کردن شیشه شیر استفاده نکنید زیرا مایکروویو مواد را بصورت نامنتاسب گرم می کند و ممکن است قسمت هایی از مایع گرم شود و قسمت هایی از آن داغ و این می تواند سبب سوختگی گردد. گرم کردن با مایکروویو همچنین سبب شکسته شدن ترکیبات غذایی در شیر خشک می شود.