مسئولیت مشترک زوج ها در تداوم صمیمیت جنسی
یکی از مهمترین انگیزه ها برای ازدواج و تشکیل خانواده ، رابطه ی زناشویی و تامین نیاز جنسی زن و مرد است ،اما هر زوجی از دیدگاه خود به این مساله می نگرد و طبق همان نیز عمل می کند . در این مورد زوج ها به سه دسته تقسیم می شوند :
دسته اول :
عده ای از زوج ها ، زناشویی را عملی پیش پا افتاده وغیر ضروری می پندارند و آن را از سر اجبار و با بی میلی انجام می دهند .در پی چنین نگرشی ، بیشتر آن ها با احساس محرومیت ، نا کامی و عدم امنیت مواجه هستند که تمام این مسائل ، ریشه در باورها و نگرش های اشتباه آن ها دارد وباعث به وجود آمدن بسیاری از مشکلات
در آینده می شود.
دسته دوم :
عده ای دیگر از زوج ها رابطه ی زناشویی را امری تفکیک ناپذیر از زندگی زناشویی می دانند که همانند سایر برنامه ها و پدیده های ضروری ، درحد تعادل از آن لذت می برند و به نفع سلامت جسمی و روحی خود و همسرشان از آن بهره مند می شوند. این زوج هابرای رابطه ی زناشویی خود ، همانند سایر برنامه های زندگی ، برنامه ریزی وراجع به آن صحبت می کنند. نگرش این زوج ها نسبت به رابطه ی زناشویی ، مثبت است وآن را عمل مشترکی می دانند که در آن باید برای لذت بردن و لذت بخشیدن ، همواره کوشش نمود. آن ها دررابطه زناشویی خود ، پیوسته اصل صمیمت و تفاهم را در نظر دارند.
دسته سوم :
عده ای از زوج ها هستند که به طور وسواس
گونه ای به رابطه ی زناشویی می اندیشند و
برای آن اهمیت زیادی قائل اند ؛ به طوری که
در این زمینه ، راه افراط را در پیش می گیرند
و این خود باعث ایجاد تزلزل در رابطه ی زناشویی خواهد شد.