شاه توت
میوه ای ست خوراکی که درخت آن در اکثر نواحی ایران بویژه کوهستانهای شمال تهران پرورش داده می شود
به رنگ ارغوانی مایل به سیاه
طعم ترش وشیرین لذیذی دارد
اثر غذا و شفای شاه توت
1.شاه توت رسیده اثر تصفیه کننده خون
صفرا بر، ملین و ضد عطش دارد
2.تحقیقات نشان داده که هر لیتر شیره میوه شاه توت قبل از رسیدن کامل دارای 20 تا 25 گرم اسید سیتریک بوده اثر قابض دارد
لذا جهت درمان اسهال های ساده و اسهال خونی بیمار می تواند
صبح و ظهر و شب هر دفعه یک استکان شیره شاه توت را قبل از رسیدن کامل تناول نماید
3.در رفع گلو درد، جوشهای دهان (آفت) و التهاب مخاط دهان مفید است
برای این منظور از شاه توت قبل از رسیدن کامل شیره ای می گیرند که طعم ترش دارد و بیمار با این شیره روزی چند بار دهان شویه مضمضه و غرغره می کند
4.قند خون را کم می کند
و لذا برای مبتلایان به بیماری قند(دیابت)بسیار مفید است
برگ درخت شاه توت حاوی مقدار زیادی کربنات کلسیم بوده و اثر پایین آورن قند خون دارد
لذا بیمارانی که قند خونشان زیاد است و یا قند در ادرار آنها وجود دارد می توانند جهت درمان خود از شیره برگ درخت شاه توت یا دم کرده آن میل نمایند
5 برای دفع کرم و انگل روده مفید است برای این منظور 15 گرم پوست ریشه درخت شاه توت را در 250 گرم آب جوشانده بیمار صبح ناشتا میل نماید