زرده تخم مرغ و رابطه آن با بیماری قلبی
تخم مرغ حاوی چربی اشباع شده می باشد که باعث افزایش کلسترول بد یا LDL خواهد شد که ممکن است منجر به بیماری قلبی شود. یک عدد تخم مرغ بزرگ حاوی حدود ۱۸۰ میلی گرم کلسترول می باشد. این در حالی است که میزان مجاز دریافت کلسترول روزانه حدود ۳۰۰ میلیگرم در روز است. سازمان تغذیه ای و رژیم غذایی آمریکا (NCEP)به افرادی که به دیابت نوع دو، بیماری قلبی و میزان بالای کلسترول بد مبتلا هستند توصیه میکند که میزان دریافت کلسترول روزانه ۲۰۰ میلیگرم در روز کاهش یابد.
مطالعه ای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد نشان داد که افزایش پلاک شاهرگ در افراد بالای ۴۰ سال که در هفته حداقل سه مرتبه زرده تخم مرغ می خورند افزایش می یابد. این میزان تقریبا به اندازه پلاک خونی افراد سیگاری نشان داده شده است.
این مطالعه همچنین نشان داد که خوردن روزانه دو عدد تخم مرغ آب پز باعث افزایش میزان اتیلامین ان-اکساید (TMAO) میشود که ارتباط مستقیم با بیماری قلبی و سکته قلبی دارد. زرده تخم مرغ حاوی لسیتین می باشد که نوعی چربی است که با افزایش و ساخت TMAO ارتباط مستقیم دارد.
بر اساس این مطالعات پیشنهاد میشود که افراد به جای خوردن یک عدد تخم مرغ بزرگ و یا خوردن زرده تخم مرغ از ترکیبات تخم مرغ با سایر خوراکیها مثل املت وغیره استفاده شود و یا بیشتر از سفیده تخم مرغ میل نمایند. اگر دچار دیابت نوع دو و یا افزایش کلسترول هستید بهتر است از خوردن روزانه تخم مرغ خودداری کنید و بیشتر از غذاهای گوشتی و سبزیجات در وعده های غذایی خود استفاده نمایید.