خواص گیاه خرفه در طب سنتی
گیاه دارویی خرفه
در درمان اختلالات و التهابات مجاری ادراری موثر است
خرفه
در طب سنتی به عنوان تب بر
ضد عفونی کننده
ضد اسکوربوت (بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین C)
ضد اسپاسم
مدر
و ضد کرم استفاده میشود
در بسیاری از کشورها
از قبیل کشورهای عربی همسایه
این
گیاه دارویی را به عنوان سبزی خوراکی در سبزی فروشیها به فروش میرسانند و
از شیره خرفه و یا له شده برگها و ساقه آن به صورت موضعی برای رفع درد
تورم
و التیام زخمهای سوختگی
کاهش تورم و آبسهها
گزیدگی نیش حشرات و عقرب گزیدگی استفاده میشود
این گیاه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خونریزی است
و همچنین عصاره ساقه و برگ آن برای درمان بیماریهای کبدی مفید است
از جوشانده این گیاه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال
و برای رفع سرفه
تسکین دردهای سینه
و سوزش مجرای ادرار و مثانه
و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده میشود
همچنین مصرف خوراکی خرفه
به عنوان سبزی خام
و یا پخته همراه با پیاز و روغن جهت تقویت رودهها
قطع اسهال
و تب استفاده میشود
و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است
ضماد ریشه خرفه برای رفع زگیل پوستی استفاده میشود
ضماد خرفه
بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سردرد و دردهای میگرنی میشود
گیاه خرفه
گفتنی است
گیاه خرفه در دامپزشکی برای درمان بیماریهای تبدار
و برای خنک کردن بدن
دفع سموم
و تصفیه خون به صورت پودر و جوشانده استفاده میشود
این گیاه در بیماران آسمی اثر گشاد کننده مجاری تنفسی و پایین آورنده قند خون را دارد
و خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در آن دیده شده است
برگ و ساقهی خرفه مسکن صفرا است و حرارت خون و کبد و معده را تسکین میدهد
و برای تسکین حدت تبهای گرم و صفراوی و تسکین عطش و کنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت مفید است
در مواردی که چرک از سینه آید قطع میکند
و برای خرد کردن سنگ مثانه
و ازدیاد ترشح بول مفید است
یعنی مدر است
جویدن برگ آن به مقدار کم
کندی دندان را رفع میکند (که از خوردن میوه ترش و یا علت دیگری ایجاد شده باشد)
و زیاد جویدن آن کندی دندان ایجاد میکند
از عصاره آن
برای التهابهای گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده میشود
ضماد برگ و ساقه آن با روغن گل سرخ
برای تسکین سردردهای گرم و ورمهای گرم نافع است
و با آرد جو برای جرب نافع است
ضماد برگ و ساقه آن به تنهایی
برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است
و اگر بر معده و کبد گذارند برای تسکین حرارت آنها مفید است
و اگر با حنا تهیه شود و بر کف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسیهای دست و پا در صورت تکرار مفید خواهد بود
اشتها را کاهش میدهد
و اسراف در خوردن آن
نور چشم را نقصان میدهد
افراد سرد مزاج باید آن را با نعناع و کرفس بخورند