خرما
میوه ایست خوراکی خوش طعم و شیرین درخت خرما
در بعضی نواحی مرکزی ایران یزد قصرشیرین اهواز آبادان کرمان بم و بلوچستان پرورش داده می شود
ترکیب شیمیایی خرما در هر 100 گرم 314 کیلو ارزش انرژی زایی دارد
از تجزیه خرمای خشک مواد زیر را بدست آورده اند
1. ویتامین A ویتامین B1 ویتامین B2 ویتامین PP ویتامین C و E
2. قندها (ساکارز و گلوکز)
3. پروتیین چربی آب
4. لعاب (موسیلاژ)
اثر غذا و شفای خرما
1. خرما طبیعت گرم دارد
و مخصوصا برای مردم مناطق گرمسیر یک ماده غذایی جامع و انرژی دهنده است
2. ویتامین A موجود در خرما برای تقویت بینایی سلامتی پوست بهداشت مو و ناخن حفظ صحت دهان بینی و چشم
و بالاخره رشد اندامها در اطفال و نوجوانان مفید و لازم است
3. گروه ویتامین های B موجود در خرما برای تولید و انتقال انرژی برای نمو جنین برای سوخت و ساز مواد پروتینی و جذب قندها برای درمان بیماریهای قلبی عروقی و کبد بسیار موثر است
4. خرما بعلت دارا بودن لعاب و مواد پکتیک برای تسکین سرفه رفع اخلاط خونی و ناراحتیهای سینه اثر شفابخش دارد
برای این منظور باید 50 گرم خرما را در یک لیتر آب جوشانده و بتدریج صبح و ظهر و شب یک فنجان میل نمایند
مصرف چنین جوشانده ای برای نرمی مفاصل درد کمر و حتی رفع فلج مفید است
5. خرما برای تقویت نیروی شهوت بسیار موثر است
برای این منظور باید خرمای خشک را در شیر تازه خیسانده میل نمایند و بدنبال آن شیر بنوشند
6.گرد سوخته خرما را چنانچه بصورت سرمه در محل مژه ها بکشند برای رویانیدن مژه رفع قرحه و خارش چشم و برای التیام زخمها مفید است
تذکر
در شهرهایی که خرما نمی روید ساکنین آن شهرها نباید در مصرف خرما زیاده روی نمایند و
اصولا برای افرادیکه طبیعت گرم و سودایی دارند خوردن خرما ممکن است باعث زخم دهان درد دندان های پوسیده خارش بدن و ناراحتیهای کبدی شود