اثر غذا و شفاى زرشک :
١- زرشک را به عنوان یک میوه ى مقوى کبد ، مقوى معده ، مقوى عمومى ، تصفیه کننده ى خون ، همراه با برنج پخته ، به نام زرشک پلو مصرف مى نمایند . مخصوصاً همراه با زعفران مقوى کبد است .
٢- از زرشک ، شربت و مربا تهیه نموده و در نارسایى هاى کبد ، کلیه و سوء هاضمه به کار مى برند .(طرز تهیه ى شربت زرشک در آخر همین مبحث بیان مى شود )
٣- جویدن برگ زرشک ، لثه ى دندان را محکم نموده ، از خونریزى لثه جلوگیرى به عمل مى آورد .
٤- ضماد زرشک ، ورم و التهاب حاد را برطرف مى کند .
٥- شربت زرشک جهت رفع بى اشتهایى ، درمان استفراغ ، خفقان ، رفع سموم کشنده ، گزیدن حشرات و افعى مفید است .
طرز تهیه ى شربت زرشک :
١- آب زرشک مقدارى (مثلاً ٥٠٠ گرم)
٢- آب سیب به مقدار آب زرشک (٥٠٠گرم)
٣- آب لیمو نصف آب زرشک (٢٥٠گرم)
٤- شکر به مقدار لازم و کافى
مخلوط بالا را حرارت مى دهند تا به قوام شربت درآید.